Konfirmation 2019/2020

Följ med på en resa genom kristen tro, längs vägen får du möta många spännande personer, både från Bibeln och från vår tid. Under resans gång kommer du att lära känna nya kompisar, dig själv och få veta mer om vem Gud är!

För vem?
Konfirmation i Missionskyrkan är en grundkurs i kristen tro för åttondeklassare.
Vi arbetar till stor del i samtalsform där det är högt i tak och alla åsikter får uttryckas. Vi arbetar också mycket med praktiska övningar där vi använder alla sinnen.
Man behöver inte vara döpt eller kristen för att gå konfirmation i Missionskyrkan, det enda krav som ställs är en hög närvaro.

När?
Vi träffas torsdagar kl. 15.30-17.30 i Missionskyrkan

Då möts vi till:
*Fika och gemenskap
*Aktiviteter och samtal kring olika teman i kristen tro
*Andakt
Konfirmanderna deltar också i gudstjänster regelbundet under året.

Konfirmationsåret avslutas med konfirmationshögtid i maj/juni,
exakt tillfälle bestäms så snart gruppen startat.

Första tillfället blir torsdag 5 september. Innan dess har vi en informationsträff för konfirmander och föräldrar, tid meddelas till dem som anmält sig.

Hajk och läger
Under hösten åker vi på en hajk med övernattning och på våren åker vi på läger tillsammans med andra konfirmander till Strandgården, Halmstad.

Ledare
Mia Berggren är ny pastor från och med augusti 2019 och kommer vara huvudansvarig för konfirmationen tillsammans ungdomsledare Ellen och andra ledare från Missionskyrkan.

Avgift
Konfirmationsläsningen är kostnadsfri men för hajk och läger betalar du en subventionerad kostnad.

Anmälan görs till Staffan Lundbäck senast måndagen den 3 juni.
Mobil: 070-508 67 13
I anmälan behöver konfirmandens namn, adress och även mailadress och mobilnummer till förälder finnas med.

Vill du veta mer om konfirmationsåret eller har frågor så är du välkommen att höra av dig!

Förälder
Under året kommer vi ordna ett antal träffar för dig som förälder, kring teman som:
att vara tonårsförälder, vad är kristen tro, att vara mitt i livet.

Konfa bild i text

Vårt liv är en berättelse
Din livsberättelse är sammanflätad
med andra människor.
Det finns lika många berättelser
som det finns människor.
Kristna menar att alla dessa berättelser
hänger samman i en stor berättelse.
Det handlar om Gud och världen Han älskar.
Den berättelsen kan du lära känna i Bibeln.
Den handlar om människor som
vandrar tillsammans med Gud.
Den handlar om alla människor.
Den handlar om dig och mig.

Ur Vägens Folk